Onze inspanningen voor het milieu

milieuvriendelijke sierkussens

De textielindustrie in het algemeen wordt vaak (terecht) met de vinger aangewezen wanneer het gaat over het milieu. Zo is de kledingindustrie verantwoordelijk voor een gigantische portie CO2, méér dan de luchtvaart én zeetransport samen. Ook het gebruik van water en het plastiek afval zijn zeker geen goede reclame voor de textielwereld.

Bij YowPillow geloven we dat ieder klein gebaar telt en dat er alternatieven zijn, ook binnen de textielwereld. Door enkele concrete maatregelen en keuzes hopen we ons steentje bij te dragen voor een milieuvriendelijkere sector.

1. Geen stock, enkel stuk per stuk.

Bij YowPillow werken we zonder stock. Ieder sierkussen wordt dus gemaakt wanneer er effectief een bestelling binnenkomt. Dit zorgt natuurlijk voor een iets langere wachttijd, maar daarmee willen we verspilling tegengaan. Dit in tegenstelling tot de klassieke retail, waar er massaal geproduceerd wordt én grote delen van stocks worden vernietigd. Denk maar aan de kledingwinkels in tijden van corona, die hun producten amper zien verdwijnen van de rekken. Helaas betekent dit dat een groot deel op de vuilnisbelt zal verdwijnen…

Het stuk per stuk produceren bij YowPillow is dus efficiënter: minder verkwisting, minder energie nodig, minder vuilnis.

milieuvriendelijke sierkussens

2. Hoog-technologische productie

milieuvriendelijke sierkussens

Ook in de productie letten we bij YowPillow zoveel mogelijk naar het milieu, dankzij de technologie van de sublimatieprinter. De subli-wat? Sublimatie is het proces waarbij een stof van vaste vorm naar gasvorm wordt omgezet, zonder vloeibaar te worden. Geen afval dus of risico op lekken van de inkt!

3. Ieder gebaar telt

milieuvriendelijke sierkussens

Niet alleen de productie zelf wordt zo ecologisch gehouden, ook in de gebouwen waar de sierkussens worden gemaakt telt ieder groen gebaar.

Zo wordt er uiteraard alleen verlicht met ledlampen en wordt alles zoveel mogelijk gerecycleerd. Ook moeten de apparaten zo groen mogelijk zijn en zo weinig mogelijk energie verspillen.

Propere lokalen? Jazeker, maar daarvoor gebruikt men ecologische reinigingsproducten. En de kans dat de lokalen vol papier liggen is klein, want het uitwisselen van documenten gebeurt zoveel mogelijk elektronisch, zodat de papierberg wat kleiner wordt!

4. Goed genoeg?

milieuvriendelijke sierkussens

Zeggen we nu tevreden dat de sierkussens bij YowPillow 100% ecologisch zijn? Jammer genoeg niet. Maar dit betekent alleen maar dat we marge hebben om het nog beter te doen. Om over volledig ecologische sierkussens te kunnen spreken is er nog een lange weg te gaan. Alleen zijn we ervan overtuigd dat ieder klein gebaar telt, en dat de toekomst de mogelijkheden zal bieden om gigantische stappen te zetten. In afwachting doen we er alles aan om onze sierkussens zo milieuvriendelijk tot in je zetel te brengen.

Scroll naar boven